What About Food | Appelmoescake
1005
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1005,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Appelmoescake

HEERLIJKE frisse, zachte, zoete & fruitige cake!

Deze cake is echt heel erg lekker! Hij is fris, zoet en fruitig van smaak en de structuur is zacht. Perfect als tussendoortje, bij de koffie of traktatie. Minder calorieën dan een plak gewone cake en als je gebruikt maakt van eiwitpoeder geeft dat een zoete smaak en levert een plak bijna 5 gram eiwit. Door de lage hoeveelheid vet is het ook een goede optie als herstelsnack (na het sporten!). Je kan afwisselen tussen appel en peer maar ook tussen de gedroogde cranberries en rozijnen. Zo gaat deze cake niet snel vervelen! Laat je me weten wat je ervan vindt?

 

 

Bereidingswijze

1.Verwarm je oven voor op 175 graden. Bekleed de vorm met bakpapier.

2. Maal de havermout in een keukenmachine tot het heel fijn meel wordt. Deze stap kun je eventueel overslaan, de cake krijgt dan een grovere structuur.

3. Voeg bij de havermout: het bakpoeder, een snufje zout, de eieren, het eiwitpoeder en de appelmoes. Roer door tot alles gemengd is.

4. Snijd de appel of peer in kleine blokjes en voeg samen met de cranberries/rozijnen toe aan het beslag. Roer kort door (niet mixen).

5. Giet het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Komt de prikker er droog uit? Haal dan de cake uit de oven. Laat afkoelen, snijd in 8 – 12 plakken en genieten maar!

Ingrediënten


130 g havermout (meel)
2 tl bakpoeder
2 eieren
30 g eiwitpoeder vanille (optioneel)
360 g appelmoes (bv. Puur Moes of Appel Peer Moes)
1 appel of peer
60 g gedroogde cranberries / rozijnen

Glutenvrij

Gebruik glutenvrije havermout

Categorie
Glutenvrij, Tussendoor, Zoet
1Reactie
  • Jos Tangelder
    Geplaatst op 18:41h, 18 april Beantwoorden

    Afgelopen Pasen de appelmoescake gemaakt. Ik heb deze gemaakt met appel en peer en gedroogde cranberries en rozijnen. Mijn 6 kleinkinderen hebben er smakelijk van gesmuld! Ook Theo en Ineke heb ik laten proeven, zij vonden het heerlijk! Ga deze beslist nog een keer maken maar dan met eiwitpoeder, goed voor onderweg tijdens een fietstocht.
    Ook de andere recepten zien er allemaal heerlijk uit en nodigd zeker uit om deze een keer te maken.
    Goede informatieve website!

Geef een reactie