What About Food | Beet-it smoothie
844
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-844,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Beet-it smoothie

Frisse frambozen-smoothie met rode biet, citroen en munt.

In maart 2016 ben ik begonnen aan een leuke, nieuwe uitdaging. Mijn afstudeerstage in de sportvoeding op Papendal is begonnen. Ik ga me bezig houden met ‘dietary nitrate to enhance sport performance’, oftewel ik ga onderzoek doen naar de inname van nitraat bij atleten. Super interessant! Om in de stemming te komen, heb ik vast wat geëxperimenteerd met een nitraatrijke groente, namelijk rode biet. Om echt effect te zien van de nitraat inname mikken we op een inname van 400 mg. Met 1 Beet-it smoothie heb je alvast 131 mg binnen. De combinatie met het zoete fruit, de frisse citroen en munt is erg lekker. Ook goedgekeurd door iemand die geen bietjes lust. Probeer het eens uit!

 

 

Bereidingswijze

1. Haal de frambozen uit de diepvries en laat 10 minuten bij kamertemperatuur staan.

2Snijd de munt fijn en de biet in stukken, pers de halve citroen uit.

3. Doe de biet met de frambozen, munt, citroen- en sinaasappelsap in de blender en mix door elkaar.

4. Water toevoegen en mixen tot smoothie vloeibaar genoeg is. Geniet ervan!

5. Let op: poets minimaal 1 uur na het drinken van de smoothie je tanden pas voor het optimale effect!

 

 

Ingrediënten


100 g (diepvries) frambozen
300 g rode biet (voorgekookt)
150 ml vers (sinaasappel)sap
0,5 citroen
paar blaadjes munt
150-200 ml water

Aantal personen

2

Categorie
Drankjes, Glutenvrij, Tussendoor
Geen reactie's

Geef een reactie