What About Food | Blueberry muffins met Griekse yoghurt
973
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-973,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Blueberry muffins met Griekse yoghurt

Iedereen houdt toch van muffins?!

Deze variant eet je ook nog eens met een goed gevoel, want 1 cakeje bevat maar 106 kcal en dat is bijna 1/3e van zijn grote Starbucks broertje!

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°. Vet de muffinvorm in.

2. Prak de banaan met een vork in een mengkom. Voeg de eieren, havermout, meel, zout, bakpoeder, whey/vanille en Griekse yoghurt toe.

3. Voeg kaneel (en kardemom) naar smaak toe en roer het geheel goed door. Roer daarna de blauwe bessen er voorzichtig doorheen.

4. Vul 12 vormpjes met het beslag. Bak de muffins in 30-35 minuten. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze uit de bakvorm haalt.

Ingrediënten


2 kleine of 1 grote banaan
2 eieren
100 g havermout
75 g (spelt)bloem
1 tl bakpoeder
25 g whey vanille of een vanillestokje
150 g Griekse yoghurt
kaneel en kardemom
175 g blauwe bessen

Aantal stuks

12

Categorie
Tussendoor
Geen reactie's

Geef een reactie