What About Food | Cinnamon-almond rolls
975
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-975,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Cinnamon-almond rolls

Feestfavoriet!

Deze feestelijke kaneelbroodjes hebben een frisse topping van mascarpone. Ik vond ze zo lekker dat ik ze moest wegzetten om niet alles ineens op te eten. Ik raad je ook aan om te delen! Met dit recept maak je 18 – 20 stuks dus daar maak je een hoop vrienden blij mee.

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een ovenschaal in.

2. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap met de lange zijde onder. Snijd 1/3e deel (2 croissants) van de zijkant af, snijd dit deel in de lengte in tweeen en plak deze stukken naast elkaar bovenop het overige deeg. Op die manier heb je meer een vierkante lap deeg in plaats van langwerpig.

3. Druk alle openingen aan met je vingers zodat deze dicht zitten. Smelt de roomboter en verspreid het over het deeg met een kwastje.

4. Meng in een kom de suiker, kaneel en 2 el amandel. Bestrijk het deeg met het kaneelmengsel, houd hierbij ongeveer 2cm van de boven- en onderrand vrij.

5. Rol het deeg op, van beneden naar boven, tot je een lange deegrol hebt. Snijd hier 18-20 kleine rolletjes van en leg de rolletjes in de ovenschaal.

6. Bak in ongeveer 25 minuten goudbruin en laat afkoelen.

7. Meng de mascarpone met de poedersuiker en de melk tot een glad mengsel. Versier de rolletjes met het mengsel. Bestrooi met het overige amandelschaafsel.

Ingrediënten cinnamon rolls


1 blikje croissantdeeg
0,5 el ongezouten roomboter
3 el bruine suiker
1 el kristalsuiker
3 tl kaneel
2 + 1 el amandelschaafsel

Ingrediënten topping


50 g mascarpone
1 el poedersuiker
2 el melk

Aantal stuks

18-20

Categorie
Zoet
Geen reactie's

Geef een reactie