What About Food | Havermoutkoekjes met rozijn
937
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-937,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Havermoutkoekjes met rozijn

Favoriet recept voor chewy koekjes!

Dit koekjesrecept gebruik ik al jaren. Makkelijk te maken en geliefd bij anderen!

 

 

Bereidingswijze

1. Smelt de kokosolie/roomboter en mix deze met de suiker en het ei tot een glad mengsel.

2. Mix in een andere kom de bloem, vanille, kaneel, bakpoeder en zout. Mix het natte mengsel hier doorheen.

3. Roer de havermout en rozijnen voorzichtig er door. Maak 10 balletjes en leg ze 30 minuten in de koelkast.

4. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de koekjes in ongeveer 14 minuten gaar. De rand van het koekje is dan goudbruin. De koekjes voelen nog zacht aan, dit wordt vanzelf steviger als ze afkoelen.

Ingrediënten voor 10 koeken


100 g kokosolie / roomboter
50 g (kokosbloesem)suiker
1 groot ei
100 g bloem
1 tl vanillepoeder + 1 tl kaneel
1/2 tl bakpoeder + snuf zout
100 g havermout
100 g rozijnen

Glutenvrij

Vervang de bloem en de havermout door glutenvrije havermout. Havermout is van nature glutenvrij maar wordt vaak verwerkt in fabrieken waar ook tarwe aanwezig is.

Lactosevrij

Gebruik geen roomboter, maar kokosolie.

Categorie
Tussendoor, Zoet
Geen reactie's

Geef een reactie