What About Food | Homemade granola
969
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-969,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Homemade granola

Knapperige, goudbruine granola.

Granola is altijd een goed idee! Granola is een mix van geroosterde noten, granen en zaden. Door het roosteren wordt de granola knapperig, en je keuken gaat er ook nog eens heerlijk door ruiken. Door er honing en gedroogd fruit aan toe te voegen creëer je een zoete smaak. Maar het leuke is dat je elke keer een andere smaak kunt maken door het toevoegen van verschillende ingrediënten. Schep een beetje granola in je yoghurt of kwark, of snack een handjevol als tussendoortje.

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de havermout, quinoa, noten, kaneel en een snuf zout.

2. Smelt de roomboter/kokosolie en voeg daar de honing aan toe. Schenk dit mengsel bij de havermout en roer door.

3. Verspreid het mengsel over de bakplaat en zet in de oven voor 13-15 minuten. Let op: blijf erbij en houd goed in de gaten, schep na 7 minuten een keer om. De granola moet goudbruin zijn maar laat het vooral niet aanbranden!

4. Laat afkoelen en voeg andere ingrediënten toe, bijvoorbeeld pitten, zaden, kokosrasp, gedroogd fruit etc. Ik heb zonnebloempitten, pompoenpitten en gedroogde cranberries gebruikt.

Ingrediënten


100 g havermout
30 g quinoa
40 g noten naar keuze
2 tl kaneel
1 el kokosolie / roomboter
4 el honing
pitten, zaden en/of gedroogd fruit (naar smaak)

Categorie
Ontbijt, Tussendoor
Geen reactie's

Geef een reactie