What About Food | Homemade granola
969
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-969,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Homemade granola

Super knapperig en heerlijk zoet.

Granola doet het altijd goed! Granola is een mix van geroosterde noten, granen en zaden. Door het roosteren wordt de granola super knapperig! En je keuken gaat er ook nog eens heerlijk door ruiken. Door er honing en gedroogd fruit aan toe te voegen krijgt het een lekkere zoete smaak. Het leuke is dat je elke keer een andere smaak krijgt door het toevoegen van andere ingrediënten. Je kunt je granola door de yoghurt of kwark eten, maar een handje als tussendoortje is ook erg lekker. Voor de geïnteresseerden: de voedingswaarde is vermeld voor het hele recept. Je kunt op die manier zelf wegen en de voedingswaarde per portie bepalen.

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de havermout, quinoa, noten, kaneel en een snuf zout.

2. Smelt de roomboter/kokosolie en voeg daar de honing aan toe. Schenk dit mengsel bij de havermout en roer door.

3. Verspreid het mengsel over de bakplaat en zet in de oven voor 13-15 minuten. Let op: blijf erbij en houd goed in de gaten, schep na 7 minuten een keer om. De granola moet goudbruin zijn maar laat het vooral niet aanbranden!

4. Laat afkoelen en voeg andere ingrediënten toe, bijvoorbeeld pitten, zaden, kokosrasp, gedroogd fruit etc. Ik heb zonnebloempitten, pompoenpitten en gedroogde cranberries gebruikt.

Ingrediënten


100 g havermout
30 g quinoa
40 g noten naar keuze
2 tl kaneel
1 el kokosolie / roomboter
4 el honing
pitten, zaden en/of gedroogd fruit (naar smaak)

Categorie
Ontbijt, Tussendoor
Geen reactie's

Geef een reactie