What About Food | Homemade hummus
928
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-928,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Homemade hummus

Een vegetarische dip met veel smaak en pit!

Een dipsaus gemaakt van kikkererwten, kruiden, specerijen en sesampasta. Heerlijk om (Turks) brood of pita in te dippen, bij falafel of vleesgerechten.

 

 

Bereidingswijze

1. Spoel de kikkererwten af. Laat ze vervolgens minstens een nachtje weken in een ruime hoeveelheid water.

2. Doe ze in een pan met voldoende water (minstens dubbele hoeveelheid) ZONDER ZOUT en breng aan de kook. Schep het schuim er af en laat rustig doorkoken.

3. Schep na 10 minuten het schuim eraf en voeg de baking soda toe. Laat de kikkererwten 1 uur zachtjes koken.

4. Giet de kikkererwten af maar let op: gooi het kookwater NIET weg, vang het op! Wrijf de kikkererwten zachtjes droog in een theedoek en verwijder de velletjes van de kikkererwten (hierdoor wordt de hummus straks wat fijner).

5. Verwarm de oven voor op 175 graden en verdeel de sesamzaadjes over een bakplaat. Rooster ze ongeveer 2 minuten aan beide kanten totdat je ze begint te ruiken.

6. Doe de kikkererwten samen met de knoflook en het sesamzaad in een keukenmachine met een scheutje van het opgevangen kookvocht en de olijfolie. Maal het zo grof/fijn als je zelf wilt.

7. Voeg het zout, peper, komijn, paprikapoeder, peterselie, koriander en eventueel andere kruiden naar smaak toe (bv. cayennepeper voor wat pit). Voeg ook het citroensap toe. Mix nog even door en garneer met wat olie en kruiden.

Ingrediënten


250 g gedroogde kikkererwten
1 tl baking soda
2 tenen knoflook
60 g sesamzaadjes
2 el olijfolie
0,5 tl zout
peper, komijn, paprikapoeder, verse peterselie/koriander
1 el citroensap

Categorie
Dips & Sauzen, Glutenvrij
Geen reactie's

Geef een reactie