What About Food | Kipburger met regenboogsalade
889
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-889,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Kipburger met regenboogsalade

Simpel en lekker; deze homemade burger van kip. Eiwitrijk, dus zeer geschikt als herstelmaaltijd na het sporten!

Ik eet regelmatig kipschnitzels of -burgers uit de winkel maar ik vertrouw dat toch niet helemaal. Op de ingrediëntenlijst staat veel meer dan alleen ‘kip’ en zo proeft het eigenlijk ook.. Dus wat doe je dan? Je maakt zelf een kipburger! Met deze zelfgemaakte burgers weet je wat je weet, en daarnaast is het verrassend makkelijk te maken, smaakt het lekker én vult het heel goed. Wil je écht goed bezig zijn, kies dan voor biologische kip. Je hebt voor dit recept een keukenmachine of staafmixer nodig, maar mocht je daar niet aan kunnen komen dan kun je ook kipgehakt gebruiken. Ik denk dat je in dat geval het ei weg kunt laten. De regenboogsalade is helaas niet zo fotogeniek, waardoor hij iets buiten beeld valt, maar.. deze salade is echt heerlijk! Fris door de tomaat en paprika, wat pit door de rode ui, zacht door de avocado, en zoet door de mango en chilisaus. Echt een aanrader, zeker als de zon weer begint te schijnen (perfect voor bij een BBQ).

 

 

Bereidingswijze

1. Snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de kipfilet in grote stukken.

2. Doe de kip, knoflook en ui met een ei in de keukenmachine. Voeg kruiden toe (bv. peper, kerrie, paprika, komijn en cayennepeper en een scheutje ketjap).

3. Mix tot de kip fijn is en alles goed gemengd. Doe het mengsel in een kom. Voeg paneermeel toe en roer door, totdat het niet meer héél plakkerig is.

4. Maak 4 burgers en bak ze op hoog vuur totdat beide kanten donkerbruin zijn (3-4 minuten). Laat dan op middellaag vuur nog ongeveer 10-12 minuten bakken tot ze van binnen ook gaar zijn.

5. Maak intussen de regenboogsalade: snijd de ui in ringen, de paprika in reepjes en de tomaat, mango en avocado in blokjes. Voeg de chilisaus, olijfolie en een klein snufje peper toe en roer door.

6. Serveer de burgers op een broodje met de salade erbij. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 4 kipburgers


1 teentje knoflook
1 ui
425-450 g kipfilet
1 ei
kerrie, paprika, cayennepeper & ketjap
3 el paneermeel/broodkruim
4 kaiserbroodjes

Ingrediënten VOOR DE REGENBOOGSALADE


1 rode ui
1 paprika
4 tomaten
1 mango
1 avocado

Ingrediënten VOOR DE DRESSING


1 el chilisaus
0,5 el olijfolie

Categorie
Diner, Lunch
Geen reactie's

Geef een reactie