What About Food | Kokos-banaan havermoutje
1002
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1002,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Kokos-banaan havermoutje

Energierijk en een bron van vezels. Dit ziet er toch veel leuker uit dan een boterham?!

Is het de ochtend voordat je zware inspanning moet leveren? Of een ander moment waarop je wel een energieboost kunt gebruiken? Probeerdan dit heerlijke ontbijtje. Klaar in een handomdraai en daarna nog 35 minuten in de oven. Perfect dus voor het weekend of een thuiswerkdag. Met maar liefst 8 gram vezels is dit havermoutje een vullende maaltijd.

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200° en vet een ovenschaaltje in.

2. Snijd de banaan in 2 stukken. Prak de ene helft van de banaan.

3. Meng de havermout met de kokosmelk, rozijnen, geraspte kokos, geprakte banaan en de kaneel.

4. Snijd de overgebleven halve banaan in plakjes. Leg een paar plakjes op de bodem van het ovenschaaltje en schep het havermoutmengsel erop. Met de andere helft versier je de bovenkant.

5. Bestrooi met kaneel. Bak dit heerlijke havermoutje in ongeveer 35 minuten.

 

VOEG HONING OF EIWITPOEDER TOE VOOR EEN ZOETER HAVERMOUTJE

Ingrediënten


1 rijpe kleine banaan
35 g havermout
125 ml kokosmelk
10 g rozijnen
1 el geraspte kokos
kaneel

Aantal personen

1

Categorie
Glutenvrij, Lunch, Ontbijt, Tussendoor
Geen reactie's

Geef een reactie