What About Food | Eiwitrijke kwarktaart met frambozen
1000
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1000,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Eiwitrijke kwarktaart met frambozen

Taart als ontbijt!

Nadat ik een keer een kwarktaart met roggebroodbodem heb geproefd, ben ik zelf gaan experimenteren met een bodem van havermout, dadels en honing. Lekker! Eén punt bevat minder dan 200 kcal en met ruim 10 gram eiwit per punt is deze taart ook geschikt als herstelsnack na het sporten. Leuk als variatie voor het ontbijt of een gezond alternatief voor verjaardagstaart. Deze taart is ook makkelijk glutenvrij te maken, kies dan glutenvrije havermout. Je kunt deze kwarktaart ook zonder eiwitpoeder maken. Laat je me weten hoe ie smaakt?!

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm (Ø‎20 of 24) in of bekleed met bakpapier. Snijd de dadels en stukjes en smelt de kokosolie/roomboter.

2. Hak in een keukenmachine de dadels fijn samen met de havermout. Voeg dan de olie/boter en honing toe en meng nog even door.

3. Druk het havermoutmengsel op de bodem van de springvorm en bak de bodem ongeveer 8 minuten.

4. Week de gelatine in koud water. Meng de aardbeienkwark, magere kwark en eiwitpoeder door elkaar. Rasp de citroenschil en voeg toe aan het mengsel.

5. Pers de halve citroen uit en verwarm dit sap met een klein scheutje water in een pannetje tot het bijna kookt. Zet dan het vuur uit.

6. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het citroensap tot ze helemaal opgelost zijn.

7. Schep 2 grote eetlepels van het kwarkmengsel bij het citroensap in het pannetje en roer door. Voeg dan het citroensap/kwark-mengsel bij de rest van de kwark. en meng goed.

8. Als de bodem (bijna) afgekoeld is schep je de kwark erop. Versier de taart met de frambozen en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd de taart in 10 punten.

Ingrediënten voor de bodem


120 g verse dadels zonder pit
3 el kokosolie/roomboter
180 g havermout (evt. glutenvrij)
1 el honing

Ingrediënten voor de kwarktaart


4 gelatine blaadjes
450 g aardbeienkwark 0%
350 g magere kwark
25 g eiwitpoeder (vanille)
0,5 citroen
135 g frambozen

Aantal stuks

10

Categorie
Glutenvrij, Tussendoor, Zoet
Geen reactie's

Geef een reactie