What About Food | Kwarktaart perzik & granaatappel
929
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-929,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Kwarktaart perzik & granaatappel

Vervolg op de succesvolle kwarktaart met frambozen! Probeer deze heerlijk frisse versie ook eens.

Naast de eiwitrijke kwarktaart met frambozen is er deze andere frisse versie met perzik & granaatappel! Uiteraard kun je elke fruitsoort als topping gebruiken. Eén punt bevat slechts 185 kcal. Een goede vervanging voor een punt gewone kwarktaart met bijna 300 kcal. Met 11g eiwitten per punt is deze taart ook geschikt als herstelsnack na het sporten. Leuk voor teamuitjes, als ontbijt of als gezond alternatief voor een verjaardagstaart! Hoe leuk is het dat deze taart ook heel makkelijk glutenvrij (kies glutenvrije havermout!) te maken is?! Veel bakplezier!

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm (Ø‎20 of 24) in of bekleed met bakpapier. Snijd de dadels en stukjes en smelt de kokosolie/roomboter.

2. Hak in een keukenmachine de dadels fijn samen met de havermout. Voeg de olie/boter en honing toe en meng nog even door. Als het nog niet voldoende plakt, kun je nog wat water toevoegen.

3. Druk het havermoutmengsel op de bodem van de springvorm en bak de bodem ongeveer 10 minuten.

4. Week de gelatine in koud water. Meng de perzik kwark, magere kwark en het eiwitpoeder door elkaar. Rasp de citroenschil en voeg toe aan het mengsel.

5. Pers de citroen uit en verwarm dit sap in een pannetje tot het bijna kookt. Zet dan het vuur uit.

6. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het citroensap tot ze helemaal opgelost zijn.

7. Schep 2 grote eetlepels van het kwarkmengsel bij het citroensap in het pannetje en roer door. Voeg dan het citroensap bij de rest van de kwark. en meng goed.

8. Als de bodem (bijna) afgekoeld is schep je de kwark erop. Versier de taart met de granaatappelpitjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd de taart in 10 punten.

Ingrediënten voor de bodem


120 g verse dadels zonder pit
3 el kokosolie/ongezouten roomboter
180 g havermout (evt. glutenvrij)
1 el honing

Ingrediënten voor de kwarktaart


4 gelatineblaadjes
500 g magere perzik kwark
375 g magere kwark
35 g eiwitpoeder (smart protein vanille)
1 citroen
75 g granaatappelpitjes

Aantal personen

8 - 12

Categorie
Glutenvrij, Tussendoor, Zoet
Geen reactie's

Geef een reactie