What About Food | Mueslibrood
869
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-869,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Mueslibrood

Leuk en makkelijk recept voor zelfgebakken mueslibrood met maar 8 ingrediënten! Zacht van binnen met een knapperige korst. Vol met noten, zaden en cranberries.

In december 2015 waren we net voor kerst een weekendje in Berlijn. Bekenden van ons waren daar ook en we besloten een avondje met z’n allen uit eten te gaan.Ik wilde al een tijdje zelf een brood bakken, maar het kwam er niet van. Het leek me nogal veel gedoe. Afgelopen zondag had ik de tijd en moest het er maar eens van komen. En.. ik ga dit vaker doen! Je huis ruikt naar vers brood, het is leuk en het resultaat mag er zeker zijn; het brood was binnen 2 dagen op.. 😉 Brood kan al snel wat saai zijn, dus besloot ik om het te vullen met noten, zaden en cranberries. Ik raad jullie allemaal aan dit ook eens te proberen! Geen broodbakmachine nodig, dit recept is gewoon voor in de oven. De voedingswaarde per snee is moeilijk te berekenen omdat door de vorm de sneden nogal verschillen in grootte. Maar omdat ik weet dat sommige van jullie het toch graag willen weten, heb ik onderaan de voedingswaarde voor een heel mueslibrood geplaatst, Door te wegen of de sneden even groot snijden kun je zelfs de voedingswaarde per snee berekenen!

 

 

Bereidingswijze

1. Meng in een grote kom de bloem, volkorenmeel en zout. Voeg het warme water (niet heet) en de gist toe. Voeg daarna de honing toe en roer met een lepel tot alles goed gemengd is (hoe meer honing, hoe zoeter het brood).

2. Vet een andere kom in met een beetje (olijf)olie en leg het deeg daarin. Dek af met plastic folie en laat het 1 uur op kamertemperatuur rijzen. Zet daarna nog 2 uur in de koelkast.

3. Bestrooi het deeg met wat bloem en kneed het nog een keer goed door. Voeg de amandelen, pitten/zaden en cranberries toe en verdeel dit goed verdeeld in het deeg. Zorg ervoor dat ze vooral aan de binnenkant van het deeg zitten en niet aan de buitenkant, anders worden ze in de oven te donker.

4. Leg het brood op bakpapier op een ovenplaat/rek, bestrooi met nog wat bloem om uitdroging te voorkomen en laat 45 minuten rusten op kamertemperatuur.

5. Verwarm de oven voor op 230°C. Plaats een metalen of gietijzeren bak/schaal op het laagste rek in de oven en zet een grote kop warm water klaar.

6. Maak met een mes 3 grote sneden in de bovenkant van het brood (ongeveer 1 cm diep)

7. Plaats het brood in het midden van de oven en giet in de onderste schaal het warme water (kan gaan bubbelen en stomen).

8. Bak het brood in 25-30 minuten of totdat het mooi goudbruin is geworden. Laat het afkoelen op een rek.

9. Bewaar het brood in plastic op kamertemperatuur.

Ingrediënten


390 g bloem
32 g volkorenmeel
1/2 el zout
365 ml warm water
1 zakje instant gist (8g)
0,5 el honing
30 g gehakte amandelen
35 g pitten/zadenmix
30 g gedroogde cranberries / rozijnen

Categorie
Lunch, Ontbijt
Geen reactie's

Geef een reactie