What About Food | Ontbijtkoek
890
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-890,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Ontbijtkoek

Kruidige, goed vullende ontbijtkoek gemaakt van roggemeel. Ideaal om voor het sporten te eten!

Dit recept komt van Noor. Zij is een Braziliaanse top hockeyster en blogt daarover op noortjerandag.com. De smaak van deze ontbijtkoek is heerlijk en kruidig door de nootmuskaat, kaneel en speculaaskruiden. Gebruik een kleine cakevorm om de ontbijtkoek hoger te laten rijzen, en hierdoor is hij ook smeuïger dan in een ‘normale’ cakevorm. Na alle havermout-recepten is bakken met roggemeel een heel leuke afwisseling en deze ontbijtkoek vult ook nog eens enorm goed. Leuke bijkomstigheid is dat deze ontbijtkoek lactosevrij is. Als je de ontbijtkoek in 12 stukken snijd, levert 1 plak: 86 kcal, 17g koolhydraten, 2,8g eiwit, máár 1g vet en maar liefst 5,5g vezels. De vezels geven je een verzadigd gevoel en door het hoge aantal koolhydraten en de lage hoeveelheid vet is het zeer geschikt om te eten voor het sporten!

 

 

Bereidingswijze

1. Leg de dadels in warm water (5 minuten). Verwarm intussen de oven voor op 180 graden en bekleed een (klein) cakeblik met bakpapier of vet goed in.

2. Haal de dadels uit het water en mix ze in een keukenmachine fijn.

3. Voeg alle overige ingrediënten en een snufje zout toe en kneed tot een egaal deeg (met hand of keukenmachine).

4. Stort het deeg in de cakevorm, strijk glad en bedek eventueel met een handje havervlokken.

5. Bak in ongeveer 35 minuten. Laat afkoelen, snijd in 12 stukken en besmeer met een laagje boter. Eet smakelijk!

Ingrediënten


125 g verse dadels (ontpit)
250 g roggemeel
2 tl bakpoeder
1 el kaneel
1 ei
2 el speculaaskruiden
snuf nootmuskaat
125 ml (rijst- of amandel) melk

Aantal stukken

12

Categorie
Ontbijt, Tussendoor
Geen reactie's

Geef een reactie