What About Food | De lekkerste kruidkoek
972
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-972,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

De lekkerste kruidkoek

Het beste recept voor zelfgemaakte kruidkoek!

Dit is alles wat je zoekt in een kruidkoek. Hij is heerlijk van smaak, niet te zoet & smeuïg. Het beslag is zo gemaakt, dan nog 40 minuutjes in de oven en je hebt een heerlijk tussendoortje voor de hele week (95 kcal per plak).

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

2. Meng het meel, de bakpoeder, havermout en een snuf zout in een grote mengkom. Voeg hier ook de koekkruiden en kaneel aan toe.

3. Schenk ook de dadelstroop en honing erbij en roer kort door. Voeg daarna de eieren toe en schenk de melk erbij. Roer nu goed door tot een glad beslag.

4. Schenk het beslag in de cakevorm en bak in 40 minuten gaar. Laat de kruidkoek 10 minuten afkoelen in de cakevorm. Haal de kruidkoek er uit door aan het bakpapier te trekken en laat hem met het bakpapier erom volledig afkoelen op een rek.

 

TIP: SNIJD DE KRUIDKOEK MET EEN ELEKTRISCH MES VOOR MOOIE PLAKKEN!

Ingrediënten


140 g (spelt)meel
1 grote tl bakpoeder
60 g (grove) havermout
0,5 el koek- en speculaaskruiden
1 tl kaneel
50 g dadelstroop
35 g honing
2 eieren
175 ml ongezoete (amandel)melk

Aantal plakken

8

Categorie
Ontbijt, Tussendoor
Geen reactie's

Geef een reactie