What About Food | Spaghetti meatballs
887
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-887,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Spaghetti meatballs

Lekker, kruidig en bomvol energie!

Dit gerecht is een aanrader op de dagen dat je veel beweegt, een goed recept om je energie aan te vullen. Daarnaast is het heel erg lekker en makkelijk om te maken. De smaken die ik heb gebruikt combineren heel goed, maar proef vooral steeds zelf tijdens het koken, en oefen met het gebruik van verschillende kruiden.

 

 

Bereidingswijze

1. Snipper de uien en snijd de paprika, peen en knoflook in kleine stukjes.

2. Meng in een kom het gehakt met het ei, de ketjap, paneermeel en een kwart van de uien. Voeg oregano, peper en zout naar smaak toe. Draai er kleine balletjes (3cm doorsnee) van.

3. Bak de gehaktballetjes op hoog vuur aan in de olijfolie. Als ze rondom goed zijn aangebakken haal je de balletjes er uit. Bak in dezelfde pan de uien, paprika en peen.

4. Snijd de harde stukjes (uiteinden) van de gepelde tomaten af. Voeg na enkele minuten de knoflook, tomatenpuree en balsamicoazijn toe. Voeg daarna ook de bouillon, tomaten, tijm, peper, zout en sambal toe.

5. Breng aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe. Laat 20 min. doorpruttelen tot een dikke saus.

6. Kook de spaghetti. Serveer de spaghetti met de saus en versier met basilicum.

Ingrediënten


2 uien
1 paprika
halve winterpeen
1 teen knoflook
500 g mager rundergehakt
1 ei
1 el ketjap
20 g paneermeel/broodkruim
oregano, tijm, basilicum
1 blikje tomatenpuree (70g)
3 el balsamico-azijn
225 ml bouillon
2 blikken gepelde tomaten (800g)
2 tl sambal
300 g spaghetti

Aantal personen

4

Categorie
Diner, Lunch
Geen reactie's

Geef een reactie