What About Food | Waldorfsalade
933
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-933,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Waldorfsalade

Heerlijke frisse salade, bevat ruim 36g eiwitten per portie!

De waldorfsalade is een combinatie van fruit en groente. Traditioneel gaan er walnoten doorheen, maar in dit geval waren er toevallig alleen gemengde noten in huis. Klaar in een half uurtje en ideaal voor onderweg. Omdat hij zo fris is past hij goed bij een bbq of je kunt hem meenemen naar een (sport)dag. Naar smaak kun je er nog rozijnen, druiven of andere noten doorheen doen. Dit recept is voor 2 personen een kleine maaltijd of voor 4 personen een voor- of bijgerecht.

 

 

Bereidingswijze

1. Zet een pannetje met water op het vuur. Snijd de kipfilet in grove stukken (elke kipfilet in 1/4) en leg deze in de pan. Laat ongeveer 7-10 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.

2. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en besprenkel deze met citroensap. Was de bleekselderij en verwijder (evt.) de lange draden aan de buitenkant van de stengel. Snijd de bleekselderij daarna in dunne reepjes (halve maantjes).

3. Spoel de kip zodra deze gaar is, af onder koud water. Trek de kipfilet uit elkaar in dunne reepjes, leg deze in een schaal. Doe de appel en bleekselderij erbij.

4. Hak de noten grof en doe ze samen met de kwark, yoghurtmayo en peper en zout naar smaak bij de rest van de salade. Roer goed door en garneer eventueel met wat verse kruiden (bv. peterselie en munt). Eet smakelijk!

Ingrediënten


280 g kip (ongeveer 2,5 filet)
1 appel
1 el citroensap
2 a 3 stengels bleekselderij
2 el (of 28 g) gemengde noten
2 el magere kwark
2 el (Zaanse) yoghurtmayonaise

Glutenvrij

Gebruik glutenvrije mayonaise

Aantal personen

2

Categorie
Diner, Glutenvrij, Lunch, Tussendoor
Geen reactie's

Geef een reactie