What About Food | Vergoedingen 2024
1091
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1091,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Vergoedingen 2024

De kosten voor dieetadvies van een diëtist worden vergoed vanuit de basisverzekering, deze kosten gaan wel van het eigen risico af. Een aanvullend pakket vergoed mogelijk meer uren. Lees op deze pagina meer over vergoedingen en tarieven.

 

De diëtist is vrij toegankelijk
Dat betekent dat je zelf een afspraak kunt maken met mij en dat een verwijsbrief meestal niet nodig is. Enkele zorgverzekeraars kunnen een verwijsbrief van een behandelend arts als voorwaarde stellen om in aanmerking te komen voor dieetvergoeding. Neem voor meer informatie contact op met jouw zorgverzekeraar.

Voor optimale communicatie tussen (huis)arts en diëtist werkt een verwijsbrief wel prettig, hiervoor kun je contact opnemen met je (huis)arts.

 

Basisverzekering

Alle Nederlanders hebben een basis zorgverzekering. In 2024 wordt hieruit 3 uur dieetadvisering door een diëtist vergoed. De tarieven voor de consulten zijn vastgesteld door de zorgverzekeraars. Het tarief varieert per zorgverzekeraar en ligt tussen de 72 en 82 euro per uur.

Voor vergoeding uit de basis verzekering gelden een aantal regels:

  • Vergoeding van 3 behandeluren per kalenderjaar;
  • Verwijzing van de (huis)arts is soms noodzakelijk, dit hangt af van de voorwaarden van de zorgverzekeraar;
  • De kosten worden verrekend met het eigen risico;
  • Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico;

What About Food heeft met de meeste zorgverzekeraars een zorgovereenkomst. In die gevallen wordt de factuur van jouw behandeling bij de diëtist direct doorgestuurd naar je zorgverzekeraar. Van je zorgverzekeraar ontvang je dan een overzicht. Een huisbezoek wordt vergoed wanneer dit op de verwijzing naar de diëtist wordt aangevraagd.

 

Aanvullende verzekering
Wanneer je naast de basisverzekering ook een aanvullend pakket hebt, heb je mogelijk recht op extra vergoeding. Een voordeel van de aanvullende verzekering is dat je hierover geen eigen risico meer betaald. Echter, er wordt altijd eerst aanspraak gemaakt op de 3 uur uit de basisverzekering (met het eigen risico) en daarna pas op de uren uit je aanvullende pakket. Per aanvullend pakket gelden verschillend aantal uren, variërend van 1-5 of meer uur extra vergoeding diëtetiek. Kijk hier voor meer informatie. Aan dit overzicht kunnen geen rechten ontleend worden, informeer daarom ook goed bij je zorgverzekeraar.

 

Tarieven Zorgverzekeraars

Voor de reguliere diëtetiek geldt per zorgverzekeraar een gecontracteerd tarief. Voor het exacte tarief verwijzen we je naar de polis van je verzekeraar.

 

Consult zelf betalen

Wanneer je de uren uit je verzekering verbruikt hebt is het uiteraard ook mogelijk om extra consulten zelf te betalen. Deze tarieven vind je op de pagina Persoonlijk Voedingsadvies.

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met mij op!