What About Food | Vergoedingen 2018
1091
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1091,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Vergoedingen 2018

De diëtist is vrij toegankelijk
Dat betekent dat je zelf een afspraak kunt maken met mij en dat een verwijsbrief meestal niet nodig is. Enkele zorgverzekeraars (bv. CZ en de Friesland) stellen een verwijsbrief van een behandeld arts als voorwaarde om in aanmerking te komen voor dieetvergoeding. Neem voor meer informatie contact op met jouw zorgverzekeraar.

Voor optimale communicatie tussen (huis)arts en diëtist werkt een verwijsbrief wel prettig, hiervoor kun je contact opnemen met je (huis)arts.

 

Basisverzekering
What About Food heeft met de meeste zorgverzekeraars een zorgovereenkomst. Dit betekent dat de factuur van jouw behandeling bij de diëtist direct wordt doorgestuurd naar je zorgverzekeraar. Van je zorgverzekeraar ontvang je dan een overzicht. Voor iedereen wordt 3 uur dieetadvisering vergoed per kalenderjaar. Dit valt onder het verplicht eigen risico. Kinderen tot 18 jaar hebben geen verplicht eigen risico en voor hen wordt dus de behandeling volledig vergoed. Een huisbezoek wordt vergoed wanneer dit op de verwijzing naar de diëtist wordt aangevraagd.

 

Aanvullende verzekering
Soms zijn de eerste 3 uur dieetadvies niet voldoende voor het gewenste resultaat. Per aanvullend pakket verschilt de vergoeding voor dieetbehandeling. Je kunt dit zelf opzoeken of navragen bij de zorgverzekeraar.

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met mij op!