What About Food | Vergoedingen 2020
1091
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1091,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Vergoedingen 2020

De diëtist is vrij toegankelijk
Dat betekent dat je zelf een afspraak kunt maken met mij en dat een verwijsbrief meestal niet nodig is. Enkele zorgverzekeraars (bv. CZ en de Friesland) stellen een verwijsbrief van een behandelend arts als voorwaarde om in aanmerking te komen voor dieetvergoeding. Neem voor meer informatie contact op met jouw zorgverzekeraar.

Voor optimale communicatie tussen (huis)arts en diëtist werkt een verwijsbrief wel prettig, hiervoor kun je contact opnemen met je (huis)arts.

 

Basisverzekering
Diëtetiek of dieetadvisering wordt in 2019 vergoed vanuit de basisverzekering van je zorgverzekeraar.

Hiervoor gelden een aantal regels:

  • Vergoeding van 3 behandeluren per kalenderjaar;
  • Verwijzing van de (huis)arts is soms noodzakelijk, dit hangt af van de voorwaarden van de zorgverzekeraar;
  • De kosten worden verrekend met het eigen risico;
  • Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico;

What About Food heeft met de meeste zorgverzekeraars een zorgovereenkomst. Dit betekent dat de factuur van jouw behandeling bij de diëtist direct wordt doorgestuurd naar je zorgverzekeraar. Van je zorgverzekeraar ontvang je dan een overzicht. Een huisbezoek wordt vergoed wanneer dit op de verwijzing naar de diëtist wordt aangevraagd.

 

Aanvullende verzekering
Wanneer je naast je basisverzekering ook een aanvullend pakket hebt, kun je mogelijk aanspraak maken op extra vergoeding vanuit het aanvullende pakket. Per aanvullend pakket gelden verschillend aantal uren, variërend van 1-5 of meer uur extra vergoeding diëtetiek. Kijk hier voor meer informatie.  Aan dit overzicht kunnen geen rechten ontleend worden, informeer daarom ook goed bij je zorgverzekeraar.

 

Tarieven Zorgverzekeraars
Voor de reguliere diëtetiek geldt per zorgverzekeraar een gecontracteerd tarief. Voor het exacte tarief verwijzen we je naar de polis van je verzekeraar.

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met mij op!