Overheerlijke en gezonde tomaat-paprika soep met een spicy twist. Ideaal als lunch- of dinersoep, aangevuld met een frisse salade of met vers brood.
Bereidingstijd: 30 minuten
1. Ontdoe de basilicum stengels van de blaadjes en leg de blaadjes apart. Snijd de stengels in kleine stukjes. Snijd ook de knoflook, ui, winterpeen, rode peper en bleekselderij in kleine stukken.
2. Zet een pan op het vuur en giet er twee eetlepels olijfolie in. Voeg de stukjes basilicumstengel, knoflook, ui, peen, peper en bleekselderij toe aan de pan en bak circa 3 minuten op middelhoog vuur aan.
3. Leg de paprika’s uit de pot op een snijplank en snijd ze in stukken. Voeg de gesneden paprika toe aan de pan en laat 2 minuten meebakken. Voeg na 1 minuut ook het blikje tomatenpuree toe en een flinke snuf peper .
4. Maak kleine snedes in de tomaten en voeg ze daarna toe aan de pan, tegelijkertijd met het bouillonblokje en water. Breng dit aan de kook en laat circa 15 minuten pruttelen.
5. Voeg 2/3e van de basilicumblaadjes toe en mix het geheel fijn met een staafmixer.
6. Schenk de soep in een bord of kom en decoreer met de overige blaadjes basilicum en een toefje crème fraîche. Voilà, bon appetit!
verse basilicum (circa 15g)
3 tenen knoflook
1 ui
1 winterpeen
1 rode peper
4 stengels bleekselderij
2 eetlepels (olijf)olie
1 pot geroosterde paprika (465 g)
1 klein blikje tomatenpuree
750 g romatomaten
1 bouillonblokje naar keuze
750 ml water
125 g creme fraîche
Geen reactie's