What About Food | Courgetti
930
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-930,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Courgetti

Spaghetti van courgette

Op de foto zie je het al, in plaats van spaghetti (vandaar: courgetti) of andere pasta, gebruik ik in dit recept courgette als koolhydraatbron. Wat je nodig hebt is een spiralizer (Spirelli), of een ander apparaat waarmee je de courgette (met of zonder schil) tot langwerpige slierten maakt. Het lukt ook met een dunschiller, snijd dan plakken en snijd die plakken in dunne lange slierten. Ik at de courgetti met bolognesesaus en ik vond het erg geslaagd. Wel aan te raden op een dag waarop je wat minder beweegt (afhankelijk van wat je verder eet natuurlijk) omdat je hierdoor minder energie en koolhydraten binnenkrijgt.
Je kan de courgette kort even koken (2 minuten) of bakken (2-3 minuten) maar ik vond het rauw erg lekker, daardoor blijft het wat knapperiger en frisser! Als je het als pasta eet, is het wel lekker om de courgette misschien even te verwarmen. Koud is het ook lekker in een salade. Reken ongeveer 1 courgette per persoon.

 

 

Bereidingswijze

1. Haal de courgette door de spiralizer. Optie: verwarm kort in heet water.

 

SERVEER MET BIJVOORBEELD: BOLOGNESESAUS, GROENE PESTO MET PARMEZAANSE KAAS OF PAPRIKAPESTO EN GEGRILDE ZALM

Ingrediënten


1 courgette

Categorie
Diner, Glutenvrij
Geen reactie's

Geef een reactie