What About Food | Italiaanse cannelloni
974
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-974,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Italiaanse cannelloni

Italiaanse cannelloni met spinazie en gehakt. Romig, vol met spinazie en vullend!

Cannelloni is een pastasoort die bestaat uit holle buisjes, een soort reuze penne. Door deze vorm zijn ze dus heel geschikt om te vullen. Ik heb ze vaak gemaakt maar het vullen van die buisjes bleef toch een rotwerkje.. Maar, er is een oplossing! In plaats van de voorgevormde cannelloni, kun je lasasgnevellen vullen en daar zelf rolletjes van maken.

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180° en vet een ovenschaal (25x25cm) in.

2. Snijd de knoflook en uien. Bak de ui in 1 eetl. olijfolie. Voeg na een minuut het gehakt toe.

3. Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes, gezeefde tomaten, knoflook, Italiaanse kruiden, een klein snufje kaneel, peper en het zout toe. Laat dit ongeveer 10 min. pruttelen en inkoken op laag vuur.

4. Verwarm in een andere pan de spinazie. Als deze volledig ontdooid is, zet het vuur uit en giet het overtollige water af. Roer 125g crème fraiche door de spinazie, voeg peper en zout toe.

5. Bedek de bodem van de schaal met een deel van de tomatensaus, leg daar wat fijngesneden basilicumblaadjes op. Vul elk lasagnevel met het spinaziemengsel, rol deze op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

6. Schep de overige tomatensaus (en als je spinazie over hebt dat ook) er overheen, zorg dat alle rollen bedekt zijn.

7. Meng in een kommetje 125g crème fraiche, 125g geraspte kaas, 2 eetl. water en peper en zout. Verdeel dit over het gerecht en strooi de overige kaas er overheen. Bak de cannelloni in 30 minuten gaar.

 

DE LAATSTE PAAR MINUTEN OP DE GRILL-STAND GEEFT EEN HEERLIJKE KNAPPERIGE BOVENKANT

VEGA: DEZE CANNELLONI IS ZONDER GEHAKT OOK LEKKER

Ingrediënten


2 teentjes knoflook
2 uien
300 g mager rundergehakt
400 g tomatenblokjes
350 g gezeefde tomaten
Italiaanse kruiden, kaneel
400 g spinazie (diepvries)
250 g créme fraiche
verse basilicum
150 g verse lasagnevellen
165 g geraspte kaas 48+

Aantal personen

4

Categorie
Diner
Geen reactie's

Geef een reactie