Een bord pasta met megaveel groente! Geschikt voor iedereen, uitstekende keuze voor sporters. En laat het nou ook nog eens heel erg lekker zijn. Dit recept is afkomstig van Amber Albarda met kleine aanpassingen (feta vervangen door kip). Eet smakelijk!
OVENGEDROOGDE TOMAATJES & PASTA & KIP
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en leg ze met het snijvlak naar boven op een (met bakpapier beklede) bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie, zout en peper. Zet ze 30 minuten in het midden van de oven.
2. Snijd de kip in stukjes en bak deze aan. Kook daarna de pasta gaar en maak de rode pesto.
RODE PESTO
1. Hak de knoflook fijn. Doe de knoflook samen met de zongedroogde tomaatjes, olijfolie, een snuf zout en verse tijm in de keukenmachine. Maal tot een puree.
2. Voeg de pijnboompitjes toe en laat nog even kort malen. Is het erg stevig? Voeg dan een klein beetje water toe en roer door. Je pesto is klaar voor gebruik!
PASTA
1. Voeg de pasta toe aan de pan met kip en meng de pesto erdoor.
2. Maak de borden op: Leg een flinke hand spinazie op een diep bord. Schep de pasta met kip hier boven op. Verdeel de geroosterde tomaatjes er overheen.
3. Garneer eventueel nog met geroostere pijnboompitten of tijm.
250 g cherrytomaatjes
325 g pasta (bv. penne)
400 g kipfilet
400 g verse spinazie (of rucola)
2 tenen knoflook
half potje zongedroogde tomaten
2 el olijfolie
verse tijm
4 el pijnboompitten
4
Milou
Geplaatst op 18:37h, 07 novemberWat een heerlijk en smaakvol recept. Deze gaat regelmatig in herhaling, hoor. 🙂
maus
Geplaatst op 11:44h, 14 juliLeuk, Milou! Ik ben zelf ook fan 😉