What About Food | Pompoen-gehakt schotel
1008
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1008,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Pompoen-gehakt schotel

Herfstige ovenschotel met vrolijke kleuren en heerlijke smaken!

Pompoen is vrolijk van kleur en kan gebruikt worden in verschillende gerechten. Als het wat kouder wordt kan ik enorm genieten van een ovenschotel. Samen met een mix van verschillende paddenstoelen (ik gebruikte o.a. beukenzwam, grijze oesterzwam en cantharel), gehakt en geraspte kaas is dit een goddelijke combinatie! Door de verschillende kruiden ontstaat er een heerlijke ‘warme’ smaak. Eet smakelijk!

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal (25×25 of vergelijkbaar) in. Verhit in een pan 1 el olijfolie en bak het gehakt en de pompoenblokjes 8 minuten.

2. Snipper de ui, snijd de champignons grof en snijd de knoflook fijn. Voeg dit na 5 minuten toe samen met de kruiden & specerijen (dus de laatste 3 minuten).

3. Schep het groentemengsel in de ovenschaal. Klop de eieren los met de demi crème-fraiche en schenk het mengsel over de groenten.

4. Verdeel de geraspte kaas erover en bak de ovenschotel in 35 minuten gaar.

Ingrediënten


300 g mager rundergehakt
400 g pompoenstukjes
1 ui
2 tenen knoflook
150 g paddenstoelenmelange (mix van champignons)
komijnzaad, paprikapoeder, kerriepoeder, snuf zout
2 eieren
150 ml demi crème-fraiche
125 g geraspte kaas

Aantal personen

3-4

Categorie
Diner
Geen reactie's

Geef een reactie