Ideaal voor in de winter, na een frisse wandeling in de buitenlucht. Maar stiekem ook lekker in de zomer als lichte avondmaaltijd met brood en een salade. Deze soep is dus erg veelzijdig. Het recept is geschikt als voorgerecht voor 6 of als hoofdgerecht voor 4 personen. Bij veel supermarkten kun je de pompoen al in stukken kopen, dit scheelt een hoop werk. Mocht je wel een hele gebruiken, snijd hem dan in stukken en maak hem schoon voor je aan het recept begint.
1. Schil en snijd de winterpeen in plakken en snijd de ui en knoflook fijn.
2. Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, laurier, komijn en kurkuma toe.
3. Schenk er 1 L water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes koken.
4. Verwijder de laurier. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper.
5. Roer de crème fraîche los met een lepeltje zodat deze zacht wordt. Schep de soep in een bord of kom en schep er een beetje crème fraîche op. Optioneel: versier met wat granaatappelpitjes of geroosterde pompoenpitten (heerlijk!). Eet smakelijk!
SERVEER MET EEN (VOLKOREN)BROODJE!
1 winterpeen
1 ui
1 grote teen knoflook
800 g pompoenstukjes
2 laurierblaadjes
1 tl komijnzaad
1 tl kurkuma
1 bouillonblokje (evt. glutenvrij)
125 g crème fraîche
optioneel: granaatappelpitjes en/of pompoenpitten
4-6
Geen reactie's