What About Food | Eiwitrijke kwarktaart met frambozen
1000
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1000,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Eiwitrijke kwarktaart met frambozen

Taart als ontbijt!

Het kan! 😉 Eén punt bevat nog geen 200 kcal en met ruim 10 gram eiwit per punt (als je eiwitpoeder toevoegt) is deze taart ook geschikt als snack (bv. na inspanning). Leuk als variatie voor het ontbijt én een gezond alternatief voor verjaardagstaart. Deze taart is ook makkelijk glutenvrij te maken, kies dan voor glutenvrije havermout. Je kunt deze kwarktaart ook zonder eiwitpoeder maken en uiteraard kun je ook ander fruit gebruiken in plaats van frambozen.

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm (Ø‎20 of 24) in of bekleed met bakpapier. Snijd de dadels (eerst ontpitten) in grove stukken en smelt de boter.

2. Doe de dadels samen met de havermout in een keukenmachine en mix circa 10 seconden. Voeg dan de olijfolie/boter (let op: boter eerst smelten) en honing toe en meng nog even door.

3. Druk het havermoutmengsel op de bodem van de springvorm en bak circa 8 minuten in de oven.

4. Week de gelatineblaadjes in koud water. Meng de aardbeienkwark, magere kwark (en optioneel het eiwitpoeder) door elkaar. Rasp de citroenschil en voeg bij het kwarkmengsel.

5. Pers een halve citroen uit en verwarm dit sap met een klein scheutje water in een pannetje tot het bijna kookt. Zet dan het vuur uit.

6. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze met een (houten) lepel door het citroensap tot ze helemaal opgelost zijn.

7. Schep 2 grote eetlepels van het kwarkmengsel bij het citroensap in het pannetje en roer door. Voeg dan het citroensap/kwarkmengsel bij de rest van de kwark, meng dit goed door elkaar.

8. Als de bodem (bijna) afgekoeld is schep je de kwark erop. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast en versier dan met fruit naar keuze.

Ingrediënten voor de bodem


120 g verse dadels zonder pit
3 el (olijf)olie of (room)boter
180 g havermout (evt. glutenvrij)
1 el honing

Ingrediënten voor de kwarktaart


4 gelatine blaadjes
450 g aardbeienkwark 0%
350 g magere kwark
Optioneel: 25 g eiwitpoeder (bv. whey vanille)
0,5 citroen
135 g frambozen of ander fruit naar keuze

Aantal stuks

10

Categorie
Glutenvrij, Tussendoor, Zoet
Geen reactie's

Geef een reactie