What About Food | Blumbol (kwarkbol)
1833
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1833,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Blumbol (kwarkbol)

De Blumbol!

Fabienne Blum ontwikkelde tijdens haar stageperiode bij What About Food deze Blumbollen (spreek uit: ‘Bloembollen’).. Een Blumbol is een snel, makkelijk en lekker tussendoortje, gemaakt van alledaagse gezonde ingrediënten. Heel makkelijk om mee te nemen in je lunchtrommel.

Ze zijn lekker, fris en vullend! Daarnaast zijn ze ‘eiwitrijk’ en ‘een bron van vezels’, en daarmee ook geschikt om na het sporten te nemen. Aan het beslag kun je extra’s naar keuze toevoegen. Denk hierbij aan een handje blauwe bessen, stukjes appel, noten of rozijnen.

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Prak de banaan in een  mengkom en voeg de rest van de ingrediënten hierbij.

3. Roer goed door!

4. Maak met een lepel 12 bollen van het beslag en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Bak ze circa 20 minuten (of tot goudbruin) in de oven.

6. Laat even afkoelen en dan.. Eet smakelijk!

Ingrediënten


1 rijpe banaan
200 g havermout
2 theelepels bakpoeder
snuf zout
2 eieren
250 g magere kwark
1 theelepel vanille extract
extra's naar keuze zoals handje blauwe bessen

Aantal stuks

12

Categorie
Lunch, Ontbijt, Tussendoor
Geen reactie's

Geef een reactie