Dit koekjesrecept bestaat al jaren! Makkelijk te maken en heerlijk om bij de koffie te serveren.
1. Smelt de (room)boter en mix deze met de suiker en het ei tot een glad mengsel.
2. Mix in een andere kom de bloem, vanille, kaneel, bakpoeder en zout. Mix het natte mengsel hier doorheen.
3. Roer de havermout en rozijnen voorzichtig er door. Maak 10 balletjes en leg ze 30 minuten in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de koekjes in ongeveer 14 minuten gaar. De rand van het koekje is dan goudbruin. De koekjes voelen nog zacht aan, dit wordt vanzelf steviger als ze afkoelen.
100 g (room)boter
50 g (kokosbloesem)suiker
1 groot ei
100 g (volkoren) bloem
1 tl vanillepoeder + 1 tl kaneel
1/2 tl bakpoeder + snuf zout
100 g havermout
100 g rozijnen
Vervang de bloem en de havermout door glutenvrije havermout. Havermout is van nature glutenvrij maar wordt vaak verwerkt in fabrieken waar ook tarwe aanwezig is.
Gebruik geen roomboter, maar kokosolie.
Geen reactie's