Deze frittata is een aanrader om te eten na het sporten. Door de grote hoeveelheid eiwitten in dit gerecht (26 g per persoon) help je je lichaam om te herstellen. De frittata komt uit Italië en is oorspronkelijk uit armoede ontstaan. De mensen hadden geen geld om elke dag iets nieuws te koken en het eten dat over was van de vorige dag kon zo makkelijk gebruikt worden. De tartaar kun je eventueel weglaten (vegetarisch) of vervangen door kip. Houd er wel rekening mee dat de hoeveelheid eiwit lager is zonder vlees/kip.
1. Snijd de tartaar en alle groenten in stukjes.
2. Kluts de eieren met een scheutje melk.
3. Kook de broccoli 3 minuten, kook dan de wortel nog 1 minuut mee en giet alles af.
4. Bak de tartaar 2 minuutjes aan. Voeg dan de groenten toe en bak nog 4 minuten mee. Voeg peper, zout, paprikapoeder en kruiden naar smaak toe.
5. Giet dan het ei-mengsel erover en zet op middellaag vuur. Dek de pan af met een deksel. Bak de frittata tot het ei mooi gestold is.
WANNEER JE BEHOEFTE HEBT AAN MEER ENERGIE/KOOLHYDRATEN, SERVEER DIT OP EEN SNEE BROOD OF VOEG GEBAKKEN AARDAPPELTJES TOE!
1 tartaartje / Duitse biefstuk
1 wortel
paar broccoliroosjes en champignons
1 ui
1 el olie
4 eieren
scheutje melk
peper, zout, paprikapoeder
2
Geen reactie's