Trakteer jij je visite de volgende keer op een heerlijke gezonde (zelfgemaakte) kwarktaart?
1. Bekleed een springvorm (24 – 28 cm) met bakpapier en vet de randen in.
2. Smelt de boter of kokosolie.
3. Mix de muesli, dadels en boter/olie in de keukenmachine tot een plakkerig mengsel.
4. Druk het mengsel met een lepel in de bakvorm en zet in de koelkast.
5. Ontkroon de aardbeien en pureer ze.
6. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
7. Doe 1 eetlepel water met 2 eetlepels aardbeien puree in een pannetje en zet het vuur aan. Verwarm maar laat niet koken.
8. Los de blaadjes gelatine één voor één op in de vloeistof. Goed doorroeren!
9. Mix dit mengsel met de kwark en overige aardbeienpuree tot een gladde mix.
10. Giet het over de bodem en zet terug in de koelkast.
11. Laat minimaal 3 uur opstijven en beleg met topping naar keuze. Geniet ervan!
BODEM
250 g granola of (krokante) muesli
140 g dadels (ontpit)
3 eetlepels kokosolie of roomboter
VULLING
500 g aardbeien of ander fruit naar keuze
750 g kwark of Griekse yoghurt naar keuze
8 blaadjes gelatine
TOPPING
Fruit naar keuze
Geen reactie's