What About Food | Kipsalade met noedels en pinda-dressing
927
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-927,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Kipsalade met noedels en pinda-dressing

Makkelijk om te maken én mee te nemen!

Eens wat ander dan de salades uit de supermarkt? Dit recept is de oplossing. Deze salade met kip is perfect om mee te nemen op een drukke (sport)dag.

 

 

Bereidingswijze

1. Leg de kipfilets open, besmeer met een beetje olie en bestrooi met peper. Verhit een pan met een beetje olie en bak de kipfilets op hoog vuur aan beide kanten ongeveer 1,5 minuut.

2. Zet daarna het vuur laag en bak nog 10 minuten, controleer of de kip van binnen gaar is en leg ze op een bordje.

3. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Spoel ze daarna af onder koud water en laat ze uitlekken.

4. Scheur de kip in reepjes, snijd de lente-ui in kleine ringetjes en de komkommer in schuine plakjes. Bak de cashewnoten kort aan op hoog vuur.

5. Maak de dressing: Meng de pindakaas met de sesamolie, ketjap, chilisaus, 2 el water en het sap en rasp van de limoen.

6. Maak je bord op met de romaine sla en de komkommer. Leg daarop de noedels, en meng dit met de kipreepjes en taugé. Schep de dressing er over en roer door. Strooi als finishing touch de lente-ui en cashewnoten er overheen.

Ingrediënten kipsalade


2 kipfilets (300g)
70 g rauwe noedels/mie
1 kropje baby romaine sla
1 lente-ui
halve komkommer
40 g gezouten cashewnoten
2 handjes taugé

Ingrediënten Pinda-dressing


15 g pindakaas met stukjes noot
1 el sesamolie
1 el ketjap of sojasaus
1 el chilisaus
halve limoen

Aantal personen

2

Categorie
Diner, Lunch
Geen reactie's

Geef een reactie