Super vullende en stevige cake. Ideaal voor de actieve (duur)sporter om energie aan te vullen. Ook niet onbelangrijk: erg lekker! Recept van Rens Kroes, met een paar aanpassingen.
1. Week de rozijnen 20 minuten in water. Spoel de rijst schoon en kook het gaar.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met gesmolten kokosolie. Verspreid 3/4 van de kokosrasp in de vorm (ook de zijkanten).
3. Rooster de noten op hoog vuur. Als de rijst gaar is, meng je het met de overige ingrediënten tot een plakkerige massa.
4. Doe het mengsel in de cakevorm en druk goed aan! Strooi de overgebleven kokosrasp over de bovenkant.
5. Bak de osawacake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in 12-14 plakken (voedingswaarde is voor 1/14 stuk).
125 g rozijnen
200 g zilvervliesrijst (ongekookt)
9 el kokosrasp
125 g hazelnoten
125 g volkoren (spelt)meel
2 el kokosolie
6 gedroogde abrikozen/vijgen in stukjes
180 ml diksap (appel)
100 g havermout
1 tl vanillepoeder
2,5 el kaneel
1 tl zout
12-14
MARTHA
Geplaatst op 19:45h, 11 januariHai Maurice,
Ik moet veel koolhydraten arm eten. Heb je leuke recepten die makkelijk klaar te maken zijn. Heb ook kookboeken, maar wie weet heb jij wat lekkers.