What About Food | Pasta kip & zelfgemaakte rode pesto
971
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-971,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Pasta kip & zelfgemaakte rode pesto

Maak zelf je pesto en je wilt nooit meer anders! Deze pasta is heerlijk als lunch of diner.

Een bord pasta met megaveel groente! Geschikt voor iedereen, uitstekende keuze voor sporters. En laat het nou ook nog eens heel erg lekker zijn. Dit recept is afkomstig van Amber Albarda met kleine aanpassingen (feta  vervangen door kip). Eet smakelijk!

 

 

Bereidingswijze

OVENGEDROOGDE TOMAATJES & PASTA & KIP

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en leg ze met het snijvlak naar boven op een (met bakpapier beklede) bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie, zout en peper. Zet ze 30 minuten in het midden van de oven.

2. Snijd de kip in stukjes en bak deze aan. Kook daarna de pasta gaar en maak de rode pesto.

 

RODE PESTO

1. Hak de knoflook fijn. Doe de knoflook samen met de zongedroogde tomaatjes, olijfolie, een snuf zout en verse tijm in de keukenmachine. Maal tot een puree.

2. Voeg de pijnboompitjes toe en laat nog even kort malen. Is het erg stevig? Voeg dan een klein beetje water toe en roer door. Je pesto is klaar voor gebruik!

 

PASTA

1. Voeg de pasta toe aan de pan met kip en meng de pesto erdoor.

2. Maak de borden op: Leg een flinke hand spinazie op een diep bord. Schep de pasta met kip hier boven op. Verdeel de geroosterde tomaatjes er overheen.

3. Garneer eventueel nog met geroostere pijnboompitten of tijm.

Ingrediënten


250 g cherrytomaatjes
325 g pasta (bv. penne)
400 g kipfilet
400 g verse spinazie (of rucola)

Ingrediënten rode pesto

2 tenen knoflook
half potje zongedroogde tomaten
2 el olijfolie
verse tijm
4 el pijnboompitten

Aantal personen

4

Categorie
Diner
2 Reactie's
  • Milou
    Geplaatst op 18:37h, 07 november Beantwoorden

    Wat een heerlijk en smaakvol recept. Deze gaat regelmatig in herhaling, hoor. 🙂

    • maus
      Geplaatst op 11:44h, 14 juli Beantwoorden

      Leuk, Milou! Ik ben zelf ook fan 😉

Geef een reactie op Milou Annuleer reactie