What About Food | Kip-kerrie stoofpotje met rijst
934
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-934,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Kip-kerrie stoofpotje met rijst

Lekker en kruidig, eiwitrijk éénpansgerecht. Relatief laag in vet en een aanrader voor sporters!

Dit gerecht at ik een paar jaar terug voor het eerst. In de zomer ging ik een nachtje kamperen met mijn ouders, en mijn moeder kookte ’s avonds dit stoofpotje. Het recept is afkomstig van de Weight Watchers. Daar ben ik niet persé voorstander van, maar wat ik zo fijn vind aan dit recept is dat het in één pan gemaakt kan worden. Een ideale makkelijke maaltijd dus! Je kunt een hele pan maken en wat er overblijft invriezen voor later.

 

 

Bereidingswijze

1. Snipper de ui. Schrap de wortel en snijd in plakjes. Snijd de kip in stukjes.

2. Verhit 2 el olie in de pan en bak de kip en ui 5 minuten. Breng op smaak met flink wat peper, kerrie en een klein snufje zout.

3. Voeg de wortels en ongekookte rijst toe. Blus af met bouillon en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.

4. Voeg na 15 minuten (dus 5 min. voor het einde) de doperwten toe.

5. Meng de yoghurt/kwark met de bloem en roer door de pan. Laat nog even garen.

6. Hak de peterselie en breng het stoofpotje er mee op smaak. Voeg nog meer kruiden (chilipoeder, extra kerrie) naar smaak toe. Schep op en garneer met nog wat gehakte peterselie.

Ingrediënten


480 g kipfilet
1 ui
600 g wortel
kerriepoeder
160 g (basmati)rijst
600 ml bouillon (groente of kip)
300 g diepvries doperwten
125 g kwark of yoghurt
2 tl bloem
peterselie

Aantal personen

4

Categorie
Diner, Lunch
Geen reactie's

Geef een reactie