What About Food | Kruidige pompoensoep
1011
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1011,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Kruidige pompoensoep

Romige, kruidige soep met winterpeen en ui.

Ideaal voor in de winter, na een koude wandeling buiten. Maar stiekem ook heel lekker in de zomer, als lichte avondmaaltijd met wat brood en een salade erbij! Deze soep is dus erg veelzijdig. Ik zou dit recept gebruiken als voorgerecht voor 6 personen of als hoofdgerecht voor 4 personen. Bij veel supermarkten kun je de pompoen al in stukken kopen, dit scheelt een hoop werk. Mocht je wel een hele gebruiken, snijd hem dan in stukken en maak hem schoon voor je aan het recept begint!

 

 

Bereidingswijze

1. Schil en snijd de winterpeen in plakken en snijd de ui en knoflook fijn.

2. Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, laurier, komijn en kurkuma toe.

3. Schenk er 1 L water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes koken.

4. Verwijder de laurier. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper.

5. Roer de crème fraîche los met een lepeltje zodat deze zacht wordt. Schep de soep in een bord of kom en schep er een beetje crème fraîche op. Eet smakelijk!

 

SERVEER MET EEN BROODJE!

Ingrediënten


1 winterpeen
1 ui
1 grote teen knoflook
800 g pompoenstukjes
2 laurierblaadjes
1 tl komijnzaad
1 tl kurkuma
1 bouillonblokje (evt. glutenvrij)
125 g crème fraîche

Aantal personen

4-6

Categorie
Diner, Glutenvrij, Lunch, Tussendoor
Geen reactie's

Geef een reactie