What About Food | Osawacake met kokos (powerbrood)
948
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-948,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Osawacake met kokos (powerbrood)

Zeer gevulde powercake voor extra energie!

Super vullende en stevige cake. Ideaal voor de actieve (duur)sporter om energie aan te vullen. Ook niet onbelangrijk: erg lekker!

 

 

Bereidingswijze

1. Week de rozijnen 20 minuten in water. Spoel de rijst schoon en kook het gaar.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met gesmolten kokosolie. Verspreid 3/4 van de kokosrasp in de vorm (ook de zijkanten).

3. Rooster de noten op hoog vuur. Als de rijst gaar is, meng je het met de overige ingrediënten tot een plakkerige massa.

4. Doe het mengsel in de cakevorm en druk goed aan! Strooi de overgebleven kokosrasp over de bovenkant.

5. Bak de osawacake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in 12-14 plakken (voedingswaarde is voor 1/14 stuk).

Ingrediënten


125 g rozijnen
200 g zilvervliesrijst (ongekookt)
9 el kokosrasp
125 g hazelnoten
125 g volkoren (spelt)meel
2 el kokosolie
6 gedroogde abrikozen/vijgen in stukjes
180 ml diksap (appel)
100 g havermout
1 tl vanillepoeder
2,5 el kaneel
1 tl zout

Aantal plakken

12-14

Categorie
Ontbijt, Tussendoor
Geen reactie's

Geef een reactie