Deze carrot cake met ruim 250 gram wortel is een soort kruidcake, maar dan fris door de banaan en ananas. En niet te vergeten die heerlijke creamcheese frosting! Ga jij hem maken?
1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de eieren, suiker met een klein snufje zout tot het schuimig is. Roer dan de olie erdoor.
2. Zeef het bakmeel boven het mengsel en voeg ook het bakpoeder en de kaneel en koekkruiden toe.
3. Rasp de winterpeen, prak de banaan, snijd de ananas in kleine blokjes en hak de walnoten grof. Voeg dit samen met de rozijnen toe.
4. Vet een springvorm in of bekleed met bakpapier. Giet het mengsel in de vorm. Bak in ongeveer 40 minuten (maar houd in de gaten) en test of de taart gaar is; komt een prikker er nat uit, laat dan 5 nog minuten bakken.
5. Laat afkoelen en maak de creamcheese frosting: meng met een vork de boter, roomkaas en poedersuiker tot een romig mengsel. Verdeel het over de taart en versier eventueel nog met walnoten. EXTRA: Het oranje tintje over de taart heb ik gemaakt met smeltsnoep!
4 eieren
125 g bruine basterdsuiker
125 ml zonnebloemolie
250 g zelfrijzend bakmeel
8g bakpoeder
3 tl kaneel
1 tl speculaaskruiden
275 g winterpeen
1 rijpe banaan
100 g ananas
1 handje walnoten
35 g rozijnen
20 g ongezouten roomboter
3 el roomkaas light (bv. Philadelphia)
100 g poedersuiker
Geen reactie's