What About Food | Kokos & cacao energy balls
892
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-892,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Kokos & cacao energy balls

Simpele en lekkere snack. Klaar binnen 10 minuten! Leuk om uit te delen.

Als je een keukenmachine hebt, zijn deze balletjes zo gemaakt. Ze hoeven niet in de oven en het recept is supersimpel! Deze snack is perfect om mee te nemen naar werk, school of sport, maar ook lekker in het weekend bij een kop koffie of thee. De energy balls zijn glutenvrij als er glutenvrije havermout wordt gebruikt. Het leuke aan dit recept is dat je ze naar eigen smaak kan samenstellen. Houd je van kokos? Rol de balletjes door de kokosrasp. Houd je van cacao? Rol ze door cacaopoeder. Ook kun je zelf kiezen welke nootjes je gebruikt. Onze favoriet is amandel met pecannoot. Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete smaakcombinaties!

 

 

Bereidingswijze

1. Maal de havervlokken fijn in een keukenmachine zodat je meel krijgt. Haal dan het meel er uit en maal de dadels met de noten fijn.

2. Voeg het havermoutmeel toe, 2 eetlepels cacaopoeder en 75 ml water.

3. Laat de keukenmachine draaien tot een dik mengsel ontstaat. Draai hiervan kleine balletjes.

4. Doe 1 eetlepel cacao in een schaaltje en de 2 eetlepels kokos in een ander schaaltje. Rol de balletjes door de cacao of de kokosrasp en zet ze bij voorkeur nog een uurtje in de koelkast.

Ingrediënten


150 g zachte verse dadels
30 g gemengde noten
55 g havermout(meel) (evt. glutenvrij)
3 el cacao
75 ml water
2 el kokosrasp

Aantal energy balls

20

Categorie
Glutenvrij, Tussendoor, Zoet
Geen reactie's

Geef een reactie