What About Food | Indiase butter chicken curry
867
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-867,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Indiase butter chicken curry

Malse stukken kip in een kruidige marinade van yoghurt en cashewnoten.

Jaren geleden at Maus butter chicken curry in Berlijn. Dit smaakte zo goed dat ze het thuis wilde namaken. Maar dan wel een gezondere versie, met kookroom en yoghurt in plaats van slagroom. En het resultaat was top, lekkere malse kip in een kruidige marinade van yoghurt en cashewnoten. De basmatirijst neemt de saus op en past er goed bij, maar (knoflook)naanbrood is een goede tweede optie.

 

 

Bereidingswijze

VOORBEREIDING

1. Snijd de kipfilet in grote stukken en snijd de gember fijn. Maal de cashewnoten tot kruimels in een keukenmachine en voeg toe aan de kip. Voeg ook de garam masala, Griekse yoghurt en gember toe. Roer door en laat afgedekt liefst (minimaal) 2 uur in de koelkast marineren.

 

CURRY

1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui aan in 2,5 el bakboter of olie in de pan.

2. Voeg de kipstukken in de marinade toe en bak ongeveer 4 minuten op hoog vuur. Zet dan lager, voeg de knoflook toe en bak nog 4 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes en kookroom toe en roer goed door.

3. Breng de curry op smaak met kardemom, kaneel, paprikapoeder, peper en zout. Laat het gerecht 10-15 minuutjes pruttelen en kook intussen de rijst.

4. Serveer de curry met de rijst (of naanbrood).

 

Ingrediënten marinade


500-550 g kipfilet
stukje gember (1 cm)
75 g cashewnoten
1 el garam masala (specerijenmengsel)
3 el Griekse yoghurt 0%

Ingrediënten curry


1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes (400g)
150 ml kookroom light
kardemom, kaneel en paprikapoeder
180 g basmatirijst

Aantal personen

4

Categorie
Diner, Glutenvrij
Geen reactie's

Geef een reactie