Jaren geleden at Maus butter chicken curry in Berlijn. Dit smaakte zo goed dat ze het thuis wilde namaken. Maar dan wel een gezondere versie, met kookroom en yoghurt in plaats van slagroom. En het resultaat was top, lekkere malse kip in een kruidige marinade van yoghurt en cashewnoten. De basmatirijst neemt de saus op en past er goed bij, maar (knoflook)naanbrood is een goede tweede optie.
Voorbereidingstijd: 2 uren Bereidingstijd: 25 minuten
VOORBEREIDING
1. Snijd de kipfilet in grote stukken en snijd de gember fijn. Maal de cashewnoten tot kruimels in een keukenmachine en voeg toe aan de kip. Voeg ook de garam masala, Griekse yoghurt en gember toe. Roer door en laat afgedekt liefst (minimaal) 2 uur in de koelkast marineren.
CURRY
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui aan in 2,5 el bakboter of olie in de pan.
2. Voeg de kipstukken in de marinade toe en bak ongeveer 4 minuten op hoog vuur. Zet dan lager, voeg de knoflook toe en bak nog 4 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes en kookroom toe en roer goed door.
3. Breng de curry op smaak met kardemom, kaneel, paprikapoeder, peper en zout. Laat het gerecht 10-15 minuutjes pruttelen en kook intussen de rijst.
4. Serveer de curry met de rijst (of naanbrood).
500-550 g kipfilet
stukje gember (1 cm)
75 g cashewnoten
1 el garam masala (specerijenmengsel)
3 el Griekse yoghurt 0%
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes (400g)
150 ml kookroom light
kardemom, kaneel en paprikapoeder
180 g basmatirijst
4
Geen reactie's