Sultana’s zijn niet onze favoriet, erg zoet en een beetje saai. Maar het idee ervan is goed: een fruitige reep om mee te nemen naar school, werk of sport. Na meerdere keren proberen en perfectioneren van het recept, is dit nu al een tijdje een favoriet tussendoortje! Bak ze op zondag zodat je elke dag een reepje kunt meenemen. Tip: uitdelen wordt ook zeer gewaardeerd!
Bereidingstijd: 25 minuten
1. Verwarm de oven voor op 180° en bedek een vierkante bakvorm met bakpapier.
2. Snijd de dadels in grove stukken en smelt de boter/kokosolie. Doe ze samen in een keukenmachine en mix ze kort.
3. Voeg dan de rozijnen/cranberries toe en mix nog heel kort (zodat er nog wat grofgehakte rozijnen te zien zijn).
4. Doe in een kom de bloem/havermout met een snuf zout, het ei, een flinke theelepel kaneel en de honing.
5. Voeg het mengsel uit de keukenmachine erbij en meng goed door met je handen tot er een bal ontstaat. Is het te droog? Voeg dan een klein beetje water toe.
6. Druk het beslag in de bakvorm, zorg dat het overal even dik is. Bak ze ongeveer 18 minuten of tot de randjes goudbruin zijn. Laat helemaal afkoelen en snijd dan in 15 repen.
4 grote dadels zonder pit
3 el (kokos)olie / ongezouten roomboter
150 g bloem (of 100g bloem + 50g havermout)
1 ei
30 g cranberries
25 g rozijnen
kaneel
1 el honing
15
Geen reactie's