What About Food | Appel/kaneel pannenkoekjes
871
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-871,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Appel/kaneel pannenkoekjes

Wie houdt er niet van de gouden combinatie appel/kaneel! En dat in een pannenkoek… YUMMY

Pannenkoekjes zijn altijd een goed idee! En zeker met dit makkelijke recept, want het beslag is klaar in een handomdraai. De pannenkoekjes hebben een frisse bite door de appelringen en dan is er natuurlijk de gouden combi appel met kaneel!

 

 

Bereidingswijze

1. Mix het meel met het zout, de havermout en evt. whey.

2. Schenk de melk (hoeveelheid op gevoel) tot een glad mengsel.

3. Mix het ei erdoor.

4. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel. Snijd de schil van de appel en snijd de appel in dunne plakken (met een gat in het midden).

5. Verwarm de boter in een grote koekenpan. Bak 2 a 3 schijven appel 1 minuut aan beide kanten, strooi wat kaneel over de appels.

6. Schenk een kleine lepel beslag over elke appel en bak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin. Ga door tot de appel en het beslag op is.

 

TIP: LEKKER MET EEN SCHEP KWARK OF JAM!

Ingrediënten


60 g (spelt)meel en snuf zout
20 g havermout
150 ml melk
1 el kwark
1 ei
1 appel
1 eetl bakboter
kaneel

Optioneel

10g Vanille Whey

Aantal personen

2

Categorie
Lunch, Ontbijt, Tussendoor
Geen reactie's

Geef een reactie