What About Food | Banaan-pruim Griekse yoghurt muffins
950
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-950,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Banaan-pruim Griekse yoghurt muffins

Heerlijke zomermuffins!

Werken met seizoensfruit is top! Het is goed voor het milieu, het scheelt je geld en je leert verschillende soorten fruit kennen. Maak deze muffins dus in juli, augustus of september. Pruimen zijn sappig, zoet en heel makkelijk te gebruiken. Probeer jij ze uit?

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm goed in met gesmolten boter of olie. Snijd de bananen in grove stukken en de pruimen in kleine stukjes.

2. Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Voeg dan alle overige ingrediënten behalve de pruimen toe en mix door elkaar tot een glad beslag.

3. Roer driekwart van de pruimenstukjes door het beslag en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Leg dan op elke muffin nog wat stukjes pruim.

4. Bak de muffins in 20-25 minuten gaar. Controleer of een prikker er schoon uitkomt. Laat ze minstens 10 minuten afkoelen in de vorm en haal ze er dan uit.

 

TIP: LEKKER MET WAT FRUIT EROP! HONING EN/OF KWARK PAST ER OOK GOED BIJ.

Ingrediënten


2 medium of 3 kleine rijpe bananen
2 pruimen
160 g havermout
2 tl bakpoeder
225 g Griekse yoghurt
2 eieren
25 g honing

Glutenvrij

Gebruik glutenvrije havermout

Categorie
Glutenvrij, Tussendoor, Zoet
Geen reactie's

Geef een reactie