What About Food | Kip caprese met fusilli
864
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-864,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Kip caprese met fusilli

Wie is er nu niet gek op kip met mozzarella uit de oven? Deze versie met tomaat en pasta is zo gemaakt!

Lekker en simpel, deze pasta met kip caprese is zo gemaakt! De maaltijd is zeer eiwitrijk met ruim 50 g eiwit per portie. Dit komt voornamelijk door de kipfilet en de mozzarella. Belangrijk verschil hierbij is dat de kip weinig vet bevat en de mozzarella veel (ruim 10 g). Je kunt dit recept dus nog aanpassen door minder mozzarella te gebruiken.

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een kleine ovenschaal in.

2. Snijd de kipfilets een klein beetje open en besmeer ze met olie. Bestrooi daarna met peper en zout.

3. Halveer de cherrytomaatjes en giet er wat olie en zout overheen, leg ze daarna op een bakplaat en schuif deze in de oven.

4. Leg de kip in de ovenschaal en zet deze schaal ook op de bakplaat. Bak ongeveer 13 minuten. Snijd ondertussen de mozzarella en tomaatjes.

5. Kook de pasta volgens de verpakking.

6. Haal de kip uit de oven en verdeel (evt. nog wat tomaatjes en) de basilicum en de mozzarella erover. Zet de temperatuur op 220 en bak nog 5 minuten tot de mozzarella een beetje begint te kleuren.

7. Giet de pasta af en roer de rode pesto erdoor. Haal de kip en de cherrytomaatjes er uit. Strooi de cherrytomaatjes over de pasta en leg daarop je kip caprese.

 

TIP: STROOI ER NOG WAT KORTGEBAKKEN PIJNBOOMPITTEN OVERHEEN!

Ingrediënten kip caprese


2 kipfilets
olijfolie
peper en zout
1 bolletje mozzarella
20 cherrytomaatjes
basilicum

Ingrediënten Pasta


130 g fusilli
1 flinke el rode pesto

Aantal personen

2

Categorie
Diner
Geen reactie's

Geef een reactie