What About Food | Homemade hamburger
841
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-841,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Homemade hamburger

Zelf een hamburger maken, waarom niet? Lekker en sappig, een van mijn favorieten!

Veelgehoord is dat de hamburger afkomstig is uit de Duitse stad Hamburg. Maar, de hamburger is toch echt rond 1895 ontstaan in de Verenigde Staten! Hoe dan ook.. dit recept voor hamburgers is lekker, sappig en vol smaak! Speel vooral zelf met verschillende kruiden en voeg toe wat je lekker vindt! Op die manier kun je steeds een ander tintje aan je vlees geven en smaakt je burger nooit hetzelfde.

 

 

Bereidingswijze

1. Snijd de knoflook en ui heel fijn. Meng dit door het gehakt, samen met een ei, paneermeel, 2 tl paprikapoeder, ½ tl cayennepeper, ketjap en peper.

2. Maak er 3 burgers van en bak deze aan op hoog vuur in wat bakboter. Zet dan het vuur lager en bak ongeveer 10 minuten tot de burgers gaar zijn.

3. Snijd de kaiserbroodjes door midden en beleg ze met sla en groente (tomaat, avocado, augurk) naar keuze. Leg de burger er op en eet smakelijk!

 

MEER HONGER EN/OF BEHOEFTE AAN KOOLHYDRATEN? GEBRUIK NET ALS OP DE FOTO EEN ITALIAANSE BOL IN PLAATS VAN EEN KAISERBROODJE.

Ingrediënten


2 teentjes knoflook
1 kleine ui
350 g mager rundergehakt
1 ei
3 el paneermeel of broodkruim
kruiden: paprika, komijn, cayenne, kerrie, kurkuma
1 el ketjap
3 kaiserbroodjes
3/4 avocado, 1 tomaat, 2 augurken, sla

Aantal personen

3

Categorie
Diner, Lunch
Geen reactie's

Geef een reactie