Tegenwoordig liggen er zóveel tussendoortjes in de winkel! Ze lijken gezond maar zitten vaak vol suiker en/of vet. Hoe leuk is het om zelf een gezonde reep te maken zonder onbekende toevoegingen?! Je hebt een staafmixer of keukenmachine nodig om de dadels en abrikozen fijn te hakken. Onze tip: Gebruik plakkerige dadels, bijvoorbeeld Medjoul of zachte verse dadels van Albert Heijn.
Je kunt zelf bepalen welke noten je gebruikt, wij gebruiken vaak gemengde noten. Door te variëren met verschillende noten en verschillende soorten gedroogd fruit krijg je steeds een andere smaak en zullen de repen niet snel gaan vervelen. Veel bakplezier!
Bereidingstijd: 45 min
1. Verwarm de oven voor op 175°. Bedek een vierkante (20×20) of rechthoekige vorm met bakpapier.
2. Ontpit de dadels (als dit nodig is). Snijd de dadels en abrikozen in grove stukken. Mix ze in een keukenmachine met 1 eetlepel water tot een plakkerig mengsel.
3. Voeg de noten toe en mix circa 5-10 seconden mee in de keukenmachine.
4. Voeg 1 ei, een flinke snuf kaneel, de honing en olijfolie erbij en mix nog even kort.
5. Doe de havermout met een snufje zout in een mengkom. Voeg het mengsel uit de keukenmachine toe en roer goed door elkaar met een spatel of je (schone) handen.
6. Stort het in de vorm en DRUK GOED AAN (met je handen of bv. een nat gemaakte lepel), zorg dat het overal even dik is.
7. Bak in 25-30 minuten goudbruin. Laat 5-10 minuten afkoelen en snijd er 12 repen van
TIP: JE KUNT OOK 3X HET RECEPT MAKEN OP EEN GROTE BAKPLAAT, DE OVERIGE REPEN VRIES JE DAN IN!
TIP: DE ABRIKOZEN KUN JE EVENTUEEL OOK VERVANGEN DOOR MEER DADELS OF GEDROOGDE VIJGEN.
100 g dadels zonder pit
50 g gedroogde abrikozen
50 g ongezouten noten
1 ei
kaneel
15 g olijfolie
20 g honing
150 g havermout (evt. glutenvrij)
12
Elsa Raadsheer
Geplaatst op 10:25h, 14 januariHeerlijke reep
maus
Geplaatst op 10:14h, 14 juliLeuk om te horen, Elsa! 🙂
Inge Meisters
Geplaatst op 12:41h, 21 juliVandaag voor het eerst de Mausli repen gemaakt. Ze zijn heerlijk. Kun je ze ook in de diepvries bewaren? En moet je ze in de koelkast leggen of gewoon in een trommeltje op kamertemperatuur paar dagen bewaren? Groetjes Inge
maus
Geplaatst op 09:57h, 25 septemberHoi Inge, leuk om te horen! Je kunt ze zeker in de diepvries bewaren, dan zijn ze nog net zo lekker. En anders mag je ze gewoon in een trommeltje op kamertemperatuur bewaren (koelkast mag ook als je dat lekkerder vindt). Geniet ervan!
Gerlin Van Campen
Geplaatst op 14:06h, 23 februariMorgen toch een poging wagen…
Kan je dit ook door de kwark doen ?
Gr gerlin
maus
Geplaatst op 14:41h, 23 maartHi Gerlin, jazeker kan dit! Geniet ervan 🙂