Ons favoriete toetje! Leuk met kerst, in de zomer bij de bbq of om een verjaardag te vieren. Deze versie is afgeleid van het recept voor aardbeien tiramisu van de Albert Heijn. Maar dan.. 20% minder calorieën, vet en suiker! En bijna 60% meer eiwitten dan de originele versie. En om nou te zeggen dat ie minder lekker is… 😉 Probeer het eens uit en laat ons weten hoe die smaakt!
Bereidingstijd: 25 minuten
1. Ontkroon de aardbeien. Bewaar eventueel een paar aardbeien voor de topping en pureer de overige aardbeien met 1 el poedersuiker en wat muntblaadjes in de staafmixer.
2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er uit met een mesje. Roer de mascarpone los met een vork en 2 el ranja, de vanille en de rest van de poedersuiker.
3. Klop de slagroom stijf en spatel die samen met de kwark door het mascarponemengsel.
4. Doe de wijn/limonade in een schaaltje. Dip de helft van de lange vingers er in aan 2 kanten en verdeel ze over een schaal (ong. 20x20cm). Schep de helft van het mascarponemengsel en de helft van de aardbeienpuree erop.
5. Verdeel er de andere helft van de (in drank gedipte) lange vingers, het kwarkmengsel, de aardbeienpuree over. Leg dan de frambozen er op (op de foto aardbeien als topping 😉 ). Dek af en zet in de koelkast. Haal 10 minuten voor het serveren uit de koelkast en versier met nog wat fijngehakte muntblaadjes en poedersuiker.
JE KAN DE TIRAMISU OOK IN (WIJN)GLAZEN SERVEREN. HOUD DAN DEZELFDE VOLGORDE VAN OPSCHEPPEN AAN MAAR BREEK DE LANGE VINGERS IN KLEINERE STUKJES.
500 g aardbeien
50 g poedersuiker
munt
1 vanillestokje of vanillepoeder
125 ml slagroom
250 g magere kwark
250 g mascarpone
250 ml ranja (bv. Slimpie framboos of andere suikervrije variant)
175 g lange vingers
125 g frambozen
Gebruik glutenvrije koekjes
6-8
Geen reactie's