What About Food | Carrot cake
1006
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1006,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Carrot cake

Rijkelijk gevulde worteltaart met rozijnen, ananas en walnoot!

KINGSDAY CARROT CAKE! Er zit ruim 250 gram wortel in deze taart, maar dat proef je absoluut niet terug. Deze carrot cake is eerder te vergelijken met een soort kruidcake, die fris is door de banaan en ananas. En dan heb je nog die heerlijke creamcheese frosting! Die past echt supergoed bij deze taart en is heel lekker!

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de eieren, suiker met een klein snufje zout tot het schuimig is. Roer dan de olie erdoor.

2. Zeef het bakmeel boven het mengsel en voeg ook het bakpoeder en de kaneel en koekkruiden toe.

3. Rasp de winterpeen, prak de banaan, snijd de ananas in kleine blokjes en hak de walnoten grof. Voeg dit samen met de rozijnen toe.

4. Vet een springvorm in of bekleed met bakpapier. Giet het mengsel in de vorm. Bak in ongeveer 40 minuten (maar houd in de gaten) en test of de taart gaar is; komt een prikker er nat uit, laat dan 5 nog minuten bakken.

5. Laat afkoelen en maak de creamcheese frosting: meng met een vork de boter, roomkaas en poedersuiker tot een romig mengsel. Verdeel het over de taart en versier eventueel nog met walnoten. EXTRA: Het oranje tintje over de taart heb ik gemaakt met smeltsnoep!

Ingrediënten carrotcake


4 eieren
125 g bruine basterdsuiker
125 ml zonnebloemolie
250 g zelfrijzend bakmeel
8g bakpoeder
3 tl kaneel
1 tl speculaaskruiden
275 g winterpeen
1 rijpe banaan
100 g ananas
1 handje walnoten
35 g rozijnen

Ingrediënten CREAMCHEESE FROSTING


20 g ongezouten roomboter
3 el roomkaas light (bv. Philadelphia)
100 g poedersuiker

Categorie
Zoet
Geen reactie's

Geef een reactie