What About Food | Kruimelkoek appel & blauwe bes
935
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-935,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Kruimelkoek appel & blauwe bes

Een zachte dikke cake/koek met fruit.

Het recept voor deze kruimelkoek is van de Australische kok Bill Granger. Ik heb meer dan de helft van de suiker weggelaten en ander fruit gebruikt. Het resultaat is een top! Leuk om te trakteren 🙂

 

 

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180° en vet een bakvorm in of bedek het met bakpapier.

2. Zeef de bloem met 1 tl bakpoeder in een kom, voeg de suiker toe. Snijd de boter in kleine blokjes en meng dit er met je handen door.

3. Druk de helft van het deeg in de bakvorm. Snijd de appel in plakjes, bestrooi met kaneel en verdeel het over het deeg. Verdeel daarover de blauwe bessen.

4. Schraap de inhoud van de vanillepeul er uit of voeg de vanillepoeder samen met de andere theelepel bakpoeder toe aan de overige helft van het deeg. Mix dit deeg samen met de vanille, het ei en de melk er door.

5. Schenk dit mengsel gelijkmatig over de rest van het deeg in de vorm en bak het 60 minuten in de oven.

Ingrediënten


180 g bloem
1 + 1 tl bakpoeder
90 g (bruine basterd)suiker
120 g ongezouten roomboter
1 appel
kaneel
90 g blauwe bessen (diepvries)
vanillepoeder of -peul
185 ml melk
1 ei

Aantal personen

8-12

Categorie
Zoet
Geen reactie's

Geef een reactie