What About Food | Mauslirepen
1015
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1015,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Mauslirepen

Een echte hit! Mijn favoriete (glutenvrije) mueslirepen.

Tegenwoordig liggen er zóveel tussendoortjes in de winkel! Ze lijken gezond maar zitten vaak vol suiker en/of vet. Hoe leuk is het om zelf een gezonde reep te maken zonder onbekende toevoegingen?! Je hebt een staafmixer of keukenmachine nodig om de dadels en abrikozen fijn te hakken. Onze tip: Gebruik plakkerige dadels, bijvoorbeeld Medjoul of zachte verse dadels van Albert Heijn.

Je kunt zelf bepalen welke noten je gebruikt, wij gebruiken vaak gemengde noten. Door te variëren met verschillende noten en verschillende soorten gedroogd fruit krijg je steeds een andere smaak en zullen de repen niet snel gaan vervelen. Veel bakplezier!

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175°. Bedek een vierkante (20×20) of rechthoekige vorm met bakpapier.

2. Ontpit de dadels (als dit nodig is). Snijd de dadels en abrikozen in grove stukken. Mix ze in een keukenmachine met 1 eetlepel water tot een plakkerig mengsel.

3. Voeg de noten toe en mix circa 5-10 seconden mee in de keukenmachine.

4.  Voeg 1 ei, een flinke snuf kaneel, de honing en olijfolie erbij en mix nog even kort.

5. Doe de havermout met een snufje zout in een mengkom. Voeg het mengsel uit de keukenmachine toe en roer goed door elkaar met een spatel of je (schone) handen.

6. Stort het in de vorm en DRUK GOED AAN (met je handen of bv. een nat gemaakte lepel), zorg dat het overal even dik is.

7. Bak in 25-30 minuten goudbruin. Laat 5-10 minuten afkoelen en snijd er 12 repen van

 

TIP: JE KUNT OOK 3X HET RECEPT MAKEN OP EEN GROTE BAKPLAAT, DE OVERIGE REPEN VRIES JE DAN IN!

TIP: DE ABRIKOZEN KUN JE EVENTUEEL OOK VERVANGEN DOOR MEER DADELS OF GEDROOGDE VIJGEN.

 

Ingrediënten


100 g dadels zonder pit
50 g gedroogde abrikozen
50 g ongezouten noten
1 ei
kaneel
15 g olijfolie
20 g honing
150 g havermout (evt. glutenvrij)

Aantal repen

12

Categorie
Glutenvrij, Tussendoor
6 Reactie's
  • Elsa Raadsheer
    Geplaatst op 10:25h, 14 januari Beantwoorden

    Heerlijke reep

    • maus
      Geplaatst op 10:14h, 14 juli Beantwoorden

      Leuk om te horen, Elsa! 🙂

  • Inge Meisters
    Geplaatst op 12:41h, 21 juli Beantwoorden

    Vandaag voor het eerst de Mausli repen gemaakt. Ze zijn heerlijk. Kun je ze ook in de diepvries bewaren? En moet je ze in de koelkast leggen of gewoon in een trommeltje op kamertemperatuur paar dagen bewaren? Groetjes Inge

    • maus
      Geplaatst op 09:57h, 25 september Beantwoorden

      Hoi Inge, leuk om te horen! Je kunt ze zeker in de diepvries bewaren, dan zijn ze nog net zo lekker. En anders mag je ze gewoon in een trommeltje op kamertemperatuur bewaren (koelkast mag ook als je dat lekkerder vindt). Geniet ervan!

  • Gerlin Van Campen
    Geplaatst op 14:06h, 23 februari Beantwoorden

    Morgen toch een poging wagen…
    Kan je dit ook door de kwark doen ?
    Gr gerlin

    • maus
      Geplaatst op 14:41h, 23 maart Beantwoorden

      Hi Gerlin, jazeker kan dit! Geniet ervan 🙂

Geef een reactie