Dit recept is ideaal voor het weekend. Deze pannenkoekjes vullen goed en zijn vooral erg lekker! Zoals de naam al zegt zijn ze fluffy en dat betekent dat ze wat dikker en luchtiger zijn dan normale pannenkoekjes.
1. Meng de bloem met een snufje zout en de bakpoeder.
2. Snijd de boter in blokjes. Verwarm in een pannetje de melk, met daarin de boter en de vanille tot alle boter gesmolten is.
3. Giet het warme boter-melkmengsel al kloppend bij de bloem tot er geen klontjes meer zijn. Klop dan het ei erdoor.
4. Verhit wat boter in een pan en schenk 3 kleine soeplepels beslag in de pan, allemaal iets uit elkaar.
5. Keer ze om wanneer er een boel gaatjes in het oppervlak ontstaan en bak ze nog ongeveer 2 minuten aan de andere kant. Serveer met bijvoorbeeld kwark, fruit, stroop, poedersuiker etc.
125 g bloem
10 g bakpoeder
50 g ongezouten roomboter
1 tl vanillepoeder
200 ml melk
1 ei
8
Geen reactie's